stopniceStopnice so na voljo v veliko različnih oblikah, vendar je prav vse odvisno od razpoložljivega prostora, kot tudi želja posameznika. Večji prostori lahko imajo ravne stopnice, v manjših prostorih pa se dobro obnesejo krožne oziroma spiralne stopnice, ki prihranijo prostor. Poleg tega, da so na voljo odprte in zaprte vrste stopnic, pa lahko izbirate tudi med različnimi materiali.

Na trgu obstajajo stopnice, ki jih morajo izdelovati in montirati strokovnjaki. To velja predvsem za betonske stopnice, ki zahtevajo posebno znanje in matematične sposobnosti. Seveda pa lahko montažne stopnice preprosto vgradite tudi sami. Najlažje montažne stopnice so narejene iz kovine oziroma lesa. Zakaj? Takšne stopnice so precej bolj lahke za samostojno montažo, kot stopnice, ki vsebujejo velo materiala.

Notranje montažne stopnice so lahko povsem preproste za montažo, če so zgrajene po meri in uporabljeni kvalitetni materiali. Na trgu je veliko narejenih montažnih stopnic, ki imajo standardnih mer, lahko pa preprosto izberete svojega strokovnjaka, ki bo znal stopnice narediti popolnoma po meri.

Montažne stopnice morajo biti skrbno načrtovane, oblikovane ter seveda prostorsko popolnoma prilagojene. Danes velja, da so stopnišča lahko unikaten stavbni element po katerih se neprestano vzpenjamo in spuščamo. Ravno zaradi tega morajo biti strokovno izdelane in pravilno montirane.

Ne smemo pa pozabiti, da so stopnice lahko opremljene tudi z ograjo, kar pomeni, da je pri načrtovanju potrebno premisliti, kakšna ograja bo najbolje pristajala in dobro opravljala nalogo varovanja. Spiralne, podstrešne in ravne montažne notranje stopnice je potrebno vgraditi na najbolj optimalnem prostoru, da ne zavzamejo veliko prostora in povzročajo težave med gibanjem po prostoru.

Incoming search terms:

  • montažne stopnice
  • zavite stopnice
  • notranje montažne stopnice
  • ograja stopnic

Leave a Reply

Your email address will not be published.